lördag 16 april 2011

Ta det inte personligt

Ja eleverna skulle skriva en krönika tills igår fredag. Jag börjar faktiskt med att fråga kommer ni ihåg vad ni skulle ha gjort tills idag, eleverna svarar med nej. Så jag berättade att de skulle ha skrivit en krönika var, så att vi kunde lägga upp dem på deras när tidning. Men nej ingen har gjort uppgiften och en elev svarar med att de inte lyssnar inte på och gör inte tråkiga uppgifter. Ska man ta det personligt eller inte? När man lägger ner så mycket tid och ork och eleverna inte ens lyssnar på vad man säger. Lars bad mig att ge tonvis med beröm till eleverna... Det känns som att jag vill såga eleverna vid fotknölarna och ta ifrån deras datorer eftersom att de ändå aldrig använder dem på rätt sätt... facebook, facebook och återigen facebook. eller så har de något spel de spelar på, eller fifflar med mobilerna. Eller så gör de bara inget, så ja Lars jag ger beröm men när de beter sig på det här sättet och man är tvungen att säga till dag in och dag ut, möte efter möte om hur man ska använda datorerna och att de måste sköta sig så är det väldigt svårt fast man ändå har det i bakhuvudet att man ska ge beröm. Just nu känns det inte som att man vill ge eleverna ett dugg beröm... Men det är nog för att jag är besviken, allt kommer att lägga sig över helgen och på måndag blir det som en ny start igen.

Beware!

2 kommentarer:

 1. Det är här du ska använda dig av ett pokerface, eleverna får inte känna av att du är irriterad då kommer de utnyttja det för att trycka ner dig. Ta din tid och förklara för eleverna att ifall de vill kan de skriva om något som du bestämmer, de måste förstå att du gett de en chans att skriva om något som de brinner för!

  They better recognize!
  Hör av dig på skype senare

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Visst är det tungt när det jobb man lagt ner inte uppskattas. Låter som om det finns mycket i klassen att jobba med för att de ska kunna se datorn som ett verktyg i skolarbetet.

  Menade i ett tidigare inlägg att man ofta vinner på att lyfta fram vad som varit bra. Är dock fullt medveten om att det ibland kan vara väldigt svårt.

  Hoppas det blir bättre under sista VFU-veckan!

  SvaraRadera