tisdag 31 januari 2012

Flash... Marvel Flash

Flashlektionen var fett skön idag. Först lite grundläggande grejer, så att man kom igång lite. Sen skulle vi göra så att en gubbe gick. Inte helt enkelt men det var riktigt kul... fast min gubbes fot försvann när han gick. Men det var inte hela världen, tur att Mael, Fredrik och... Marie... tror hon hette Marie... Jävla skit är så jävla dålig på namn! Aa men utan deras hjälp hade jag inte kommit någonstans. Måns får jag inte heller glömma han hjälpte till också :)

Mera FLASH!

Karate kid Biston

Uppgift 1

Som läxa skulle jag besvara dessa frågor!

- Vilka möjligheter/svårigheter har du upplevt kring bloggandet?
Möjligheterna är väl inte så många just nu, men senare när jag är lärare har jag väldigt stor nytta av en blogg. Kan skapa en klassblogg och lägga upp uppgifterna där, samtidigt som man kan informera både elever och föräldrar via bloggen.

- Vilka erfarenheter har du fått från peer reading?
jag tycker att det är ett bra "system" eller vad man ska kalla det? Att man får läsa andras bloggar och att man får kommentera andra för att få en bra feedback och man kanske kan bolla idéer också?


- Vilka tankar har du kring att använda bloggen i skolan/i ett utbildningssammanhang?

Som jag nämnde tidigare kommer jag använda mig av en blogg när jag har blivit lärare. Ska använda mig av det för att informera föräldrar. eftersom att veckobrev hem låter lite tråkigt. Nästan alla hem har en dator.. jag vågar nästan säga att alla hem har en dator... ja alla hem har en dator. Men alla kanske inte har en datavana? Men den biten får jag ta hand om när jag väl startar en klassblogg.

- Har du hunnit prova bloggande tillsammans med kollegor/elever
beskriver du dina erfarenheter därifrån, samt den feedback du fått från
elever/föräldrar/kollegor.

Njaa, på min VFu förra terminen var vi i en årskurs 5a. De hade en klassblogg men jag skrev aldrig något i den. Men det jag vet är att vissa föräldrar läste klassbloggen och vissa inte. Feedbacken från föräldrarna på bloggen var bra och vissa var dåliga eftersom att föräldrarna inte var så vana vidd bloggandet och det här nya "systemet".Aannars tyckte jag själv att det var en jättebra idé.

- Vi skulle också vilja att du listade de bloggar du följer och att du kort
sammanfattar vad de handlar om och varför de är intressanta för dig.
Följer du många bloggar räcker det om du beskriver 2-3 st

Om jag ska vara ärlig så följer jag ingen blogg, jo en i klassen men jag skäms verkligen över att jag inte minns vad han heter så har inte kunna följa bloggen. Ber om ursäkt för det, ska prata med Lars och fixa till allt.

Safari